Semestern

Hej hopp denna underbara dag...
Gårdagskvällen/eftermiddagen var jätte jobbig vi hade en övertrött bebis som blev störd när hon väl lyckades somna. Vilket resulterade i skrik och åter skrik... Mamma tog henne till sist och fick henne lugn, då var klockan efter 23 iaf. Sen lyckades jag få Lea att äta vid ett och efter det somnade jag fast hon låg vaken, men hon var tyst iaf. Sen vaknade jag inte förrän nästan kl 8 då hon var hungrig så jag har sovit nästan 7 timmar sammanhängande:-) Lycka kan jag lova. Sen efter den amningen somnade hon igen och vi sov till 10.30 så jävla skönt!
Sen har vi badat badkar, Lea myste på ordentligt och ännu en gång blev hon lite hungrig i badet så hon passade på att äta lite också somnade hon?! Hon låg och sov på mig i badet så när mamma kom in tyckte hon att det var lite roligt:-) Sen åkte Lea upp ur badet och jag fick tvätta håret. Sen när jag kom upp var lillan i vagnen på väg ut med mormor men hon hann somna innan dom hann ut hihi så söt:-)

Idag ska vi åka till Storheden en sväng, jag måste verkligen hitta en jacka nu, också blir det lite smått till bebisen skulle jag tro. Fast hon har fått jätte mycket saker här uppe, och lite mer rejäla kläder så hon inte ska frysa. Min faster Lotta kom förbi igår och jävlar vad hon hade handlat, en hel påse med kläder från Lindex och allt var super fint!

Vi riktigt njuter av att få vara hemma hos min mamma nu, pappa är uppe i Gällivare och jobbar men kommer snart hem. Har bara hunnit träffa honom jätte lite.

Men kan ju tillägga attt jag saknar min hjjärtevän Thomas jätte mycket... Men iblandär det skönt att få sakna lite grann.


Boden

Så där ja, då är vi uppe i Boden:-) Åkte i torsdags och nu är vi här. Igår blev det att åka mot Haparanda för det var en massa saker jag var tvungen att inhandla för att det skulle fungera. Och lillan var då ganska bitter för att vi åkt runt så mycket. Så idag har vi bara vart här hemma och myst på:-) Vi var iväg på en promenad tidigare och då somnade hon gott i vagnen och nu 2.5 timme senare sover hon lika gott. Hon ligger ute i vagnen nerbäddad och det ser såå mysigt ut alltså.

Sen på vägen upp var hon som en gud i bieln så det gick helt super bra.
OCh i Haparanda på Barnens Hus ogår hade dom kampanj på en bilstol ( nästa som hon ska ha) så jag slog till på den. För annars när det är dags att inhandla kostar det väl multum.

Nåja snart blir det tacos här med mamma och lillebror. Hoppas Lea fortsätter att sova så hennes mamma för äta i lugn och ro:-)

Fint besök

Lilla flickan vaknade just till men skulle tro att hon somnar om igen. Hon sitter i sin gungande babysitter som så många gånger förr.
Igår fick vi besök ab våra vänner Cato och Tessan från Gällivare och dom hade med Tessans mamma och morfar och deras fyra hundar också så klart:-) Lea fick en massa söta saker av dom också:-) Det är verkligen underbara människor, och Tessan har ett av dom största hjärtan jag vet hon är såå go.
Vi gjorde plats åt dom så att dom kunde stanna under natten också, tur att vi har det rätt stort. Jag satt uppe och pratade med dom ganska sent, Thomas var ju tvungen att sova för han skulle upp och jobba.
Och nu när jag åker upp ska vi verkliegn försöka ta oss upp till dom i Leipojärvi och grilla go mat i deras mysiga kåta och äta på deras trä tallrikar:-) Det är livskvalitet av dess like.

Så idag häner inte mycket ska ta det lite piano och dona lite med tvätt och ta mig ut med Tova snart. Sen imorgon blir det att åka och hämta mamma på Arlanda, så jag måste nog tanka bilen men det får Thomas åka och göra åt mig sen. Usch ser nu när jag tittar ut att det regnar hujja....

Nåja nu ska jag göra lite nytta som att spela en omgång Betapet hehe

Tyst i huset

Lillan sover Thomas sover och Tova sover det betyder att det är tyst och skönt:-)
Jag och Tova har vart ute på en långpromenad själva ikväll och det var jätte skönt. Jag passade på att ringa mamma då utan att bli störd av diverse olika saker och Tova tyckte det var skönt att slippa parera barnvagnen.
Sen har även pappa ringt ikväll, andra gången denna vecka och annars ringer han typ aldrig:-) Så det har vart kul att få prata med honom också.
Sen har min älskade farfar börjat repa sig från sin stora operation så det känns jätte bra det.
Idag har vi sovit rätt länge på morgonen skönt skönt. Sen när Thomas kom hem åkte vi och handlade på Ica Maxi och dom hade 2års jubileeum så det var grisigt mycket folk, men dom hade många bra erbjudanden som tex fläskfile för 49 kr/kg om man handlade för mer än 200 och det är ju inte så svårt att komma upp i den summan precis.
Sen åkte vi hem och bakade pizza och sen såg vi den nyaste Wallandern cellisten som jag tyckte var helt klart sevärd.

Nu ska jag surfa runt lite innan det blir godnatt. Men det är rätt skönt att få vara uppe ensam.

Några fräscha bilder också


Kan faktiskt vara jätte glad också


Sweethearts

Lilla livet

Den lilla människan har äntligen somnat, nu sover hon i den gungande baby sittern:-) Så jag passar på att uppdatera lite här. Blir inte så ofta numera tiden finns inte riktigt. Nästa vecka på onsdag kommer ju mamma hit, sen på fredagen åker vi uppåt landet. Ska bli så mysigt att få vara med mamma och träffa alla  vänner och släktingar. Men jag gissar att vi kommer få ganska fullt upp den tid vi är uppe. Men några dagar måste bli lite lugna för annars kommer vi få ha att göra med en missnöjd bebis. Om man har vart ute och racklat och haft mycket att göra brukar dagen efter bli lite plågsam minsann.

Och nu har våra goda vänner flyttat nära oss, det känns ju super:-) Vi var hundvakt till deras Ramses igår för dom jobbade mååånga timmar igår. Så vid nio-tiden gick vi hem med honom. Tova och Lea fick också följa med.

Och idag har vi vart ute på en långpromenad i det härliga vädret, Lea var vaken nästan hela promenaden men somnade kanske 200 m från hemmet. Typiskt alltså, för hon vaknade ju när jag skulle öppna dörren och vagnen slutade röra sig. Hon gillar att det gungar och låter när hon ska sova. Tur att hon somnar utan det på kvällen iaf då räcker det med pyjamas och amningen, sen när hon somnar är det bara att lägga ner henne. Nu de senaste dagarna somnar hon runt 22 vaknar vid 2-3 tiden och vill äta lite grann bara och sen vid 6 och sen vid 9-10 då vi går upp också. Så man är ju inte dödstrött iaf. Men vid 6 brukar det bli ett blöjbyte och då hinner hon vakna till lite och det tar nån minut innan hon somnar igen.

Häromdagen badade vi badkar och hon somnade nästintill så då gick vi upp och gissa vem som blev super arg då haha hon ville verkligen sova i badet, men riktigt märkwr hur avslappnad och hur skönt hon tycker att det är. Och gången innan det så blev hon ju jätte hungrig och sög fast i mig i badet haha liten knas sessa man har:-)

Nästa vecka ska vi också på BVC för läkarkontroll, blir spännande att se hur mycket hon gått upp då. Sist vägde hon ju över 5 kg, det går så fort när dom små växer... Jag vill att hon ska vara bebis hela tiden men samtidigt vill man ju att hon ska växa och bli större. Det gäller att ta vara på varje dag.


Inlämning

Hej hopp
Vi har det bra, nu på morgonen har vi vart och lämnat in våran bil den ska få bytt kamrem och bränslepump. Dyrt blir det också. Men men det måste ju göras.
Nu börjar det närma sig för att åka uppåt landet är bara 2 veckor kvar. Ska bli mysigt att få visa upp Lea för alla, man är ju ganska stolt över vad man åstadkommit:-)
Lilltösen sitter och gungar nu i sin babysitter men jag ska snart ge henne lite mat och mysa lite.
Nu känner man att hösten är på ingång det var bara 6 grader på morgonen när vi åkte vid 6.30 så jag fick klä på Lea lite mer än vanligt men hon var då så nöjd iaf. Hon sover för det mesta när man åker bil vilket är super duper med tanke på att vi ska åka ganska långt snart.
Måste även komma ihåg att köpa piller till Tova, nu kunde dom tydligen inte ge dom lugnande tabletter v fått förut så man måste köpa nå på apoteket och jag hoppas att dom fungerar, annars blir det jobbigt. Tova sitter ju och tokflåsar så fort hon åker bil, hon kan inte alls lägga sig  till ro och sova. Jobbigt för alla i bilen.

Idag ska vi få besök av en kollega till mig, ska bli roligt. Och jag hoppas att Lea är snäll då:-)
Nä nu blir det blöjbyte har hunnit hända en del medan jag skrev detta inlägg:-D





Date

Idag ska jag och Lea träffa Monica och Ida:-) Ska bli roligt att få prata en massa bebis och förlossning. Förstår ju om ens andra barnlösa vänner inte tycker att det är så jätte roligt.
Sen ska vi upp på mitt jobb en snabbis också och byta lösenord så jag kan gå in på intranätet hehe.

Känner mig ganska utvilad idag då hon har varit jätte snäll inatt, visst hon har vaknat och vart hungrig men hon har somnat om så fort hon har ätit.

Igårkväll var det lite jobbigt, jag hade jätte huvudvärk och Thomas var borta, så jag var tvungen att gå ut med Tova, så stoppade Lea i vagnen hon somnade inte som hon brukar men hon var ganska snäll iaf. Vi gick en långprommis och när vi närmade oss hemmet igen så somnade lillan så sött. Sen när vi kommer på parkeringen möter vi en hund som börjar tokskälla och då vaknade hon givetvis och var ganska missnöjd måste jag säga. Tog ett bra tag innan hon lugnade sig igen och somnade om. Jäkla hund som skulle skälla.
Lägger in en bild på Lea i sin nya Levi´s body hehe


RSS 2.0