usch

Alla har mått illa från morgonen, jag har kräkts också fick jag feber. Men tog panodil och sov sen blev jag bättre. Lea har vart slö och Thomas är däckad.
Mamma har också magsjuka, så man kan säga att vi är många drabbade.

Blir inge dagis för Lea imorgon då dom ska vara hemma 48 timmar efter att dom blivit bra igen. Man vill ju inte att andra ska smittas. Men många föräldrar skiter nog i det.

Polis

Shit alltså vilken kväll det var igår, vi hade halva poliskåren och insatsstyrkan här ute på ön igår. Vet ej vad det gällde bara att det var  3 hus bort från oss. Både jag och Thomas gick ut och kollade och dom grep lite folk. Sen gick det runt massa poliser med hund, det verkade som att någon smitit för dom gick och letade och kollade nån timme. Dom t.om kollade in i våran lägenhet med ficklampa hmm.

Thomas och Lea sover än, skönt att Lea tar sig en sovmorgon men det har vart en ganska orolig natt så hon behöver sova.

Idag ska jag måla lite mer på soffan iaf ssen blir det nog lugnt minsann.

Bra dag

Tråkiga är att Lea blitt magsjuk, diarré titt som tätt. Hon som äntligen blivit så pigg.

Nå dagen började med att jag och mamma åkte till Suomi soffa, jag hittade ett urtjusigt vitrinskåp som jag slog till på. Värsta fyndet från 5000 till ett pris på 500:-) Det var ju sista dagen idag dom hade öppet och på vissa grejer var det 90% det kallar jag rabatt!

Sen hem och hämta Lea också åkte vi till mamma tog en promenad, Lea åkte pulka bakom Cinja för hon är så duktig på att dra pulka. Maja tyckte det var lite läskigt denna gång så hon slapp det.

Slipade och målade första varvet på lilla kökssoffan jag fått av mammas grannar. Sen åt vi middag for och hyrde film och hem.
T är med Micke i garaget och jag har nattat barnet och lyssnar på melodifestivalen, har inte fastnat för något speciellt bidrag, vissa låtar bör man höra flera gånger för att gilla.

Sen blir det film 22 bullets hoppas den är bra.




Skitbil

Ha tji fick jag att lämna in bilen kommer bli dyrt 4900 svenska kronor faan vad roligt!
Har köpt färg idag och lite tillbehör så jag kan börja dona med kökssoffan snart får se vilken dag det blir.

Snart ska vi över till grannen också ska Lea få leka med Nova får se om dom vill leka nå, Lea kan ju vara lite svårflirtad.

Vi har nyss käkat Tacos det fungerade bra och var gott.

Buzzador

Som så många andra är jag en Buzzador, där får man ibland hem produkter som ska testas och delas ut men denna gång ska man ge reklam om SaveSmart, finns lite olika rabatter om du tex ska boka hyrbil, resor m.m
Det kostar inget att vara medlem och ta del av bra erbjudanden
Medlem kan du blir via denna länk

http://www.savesmart.se/referral/77777ecf

Bli medlem och kolla om det finns något som passar dig

Äntligen

Åh äntligen är det varmare:-) Snart ska vi mot dagis men Lea sover ännu så snart måste jag väcka henne om hon inte vaknar själv.
Sen ska jag betala räkningar inte roligt! Också måste jag åka förbi Nordiska bil ( Volvo ) och se om dom kan repa lilla bilen.
Nu tycker jag höra mig att grynet vakna så bra, jag avskyr att behöva väcka henne.
Nåja nu ska jag göra lite morgonvälling också göra henne klar.
Jo tupperware igår jag köpte en sprits och en sportflaska åt Lea, nu kommer mitt lilla yrväder och går med håret rakt upp och säger Hej och sätter handen upp i skyn hehe

Rubrik

Har just duschat och sköljt färgen ur håret, satte i en mörkblond färg. Har inte sett resultatet ännu då jag inte orkar blåsa håret just nu. Men måste nog göra det lite innan jag hämtar grynet för annars går väl håret av. Nu har vi -21,3 och i dagsläget känns det som ca 20 grader för kallt.

Jag snorar också och nyser jag klara inte riktigt av att vistas på dagis med alla snoriga ungar. Men Lea har klarat sig ännu iaf men det är nog bara en tids fråga innan hon också har dessa välkända 11or.

Ikväll ska jag på tupperware party här i gårdshuset, blir kul att göra nånting iaf men jag missar en massa bra på Tv:-/ men men tv är ju inte allt.
Jag hinner då se VM iaf äntligen har det börjat:-)

-34

Så nu börjar tålamodet tryta när det gäller denna kyla. Det man kanske kan se som positivt är om det dör lite mygg och fästingar, men jag vet inte hur mycket kyla dom jäklarna tål.

Lämning idag gick sådär hon ville leka men inte att jag skulle gå. Sen var ingen av hennes ordinarie fröknar där. Men det har nog gått över nu iaf.

Igår for jag och mamma och handlade på Maxi och Coop, Coop var faktiskt billigare på nästan all gluten mat. Så man kanske får handla där lite mer. Annars är jah inget större fan av att handla på Coop. Vi gick och strosade och handlade lugnt så det tog typ 3 timmar. Men nu måste man ju läsa på alla förpackningar så att Lea kan äta det man köper hem.

Sen har jag köpt hårfärg måste bättra på då det släppt skitmycket eftersom jag har haft slingor.

Hmm det var nå jag hade tänkt göra nu, hmm kanske ska baka eller nå annat skoj:-)

Plötsligt händer det

Lea sa hej då när jag lämnat henne på dagis idag får se om det håller i sig också, annars brukar hon ju mest gråta och bli ledsen. Men inte idag inte:-) Hon ville bara leka med de andra. Och igår hade det gått jätte bra hon hade ätit massor och vart glad och sprallig. Dom tyckte att det var en annan tjej som kommit dit. Men hon mår ju bra nu! Hon har börjat få tillbaka lite hull och man anar en dubbelhaka:-) Och man ser inte längre ryggraden och revben och skuldror lika tydligt. Äntligen går vi åt rätt håll:-)

Jävligt kallt idag igen, skulle var askönt om det kunde bli varmare så man kan ta promenader och vara ute lite. Vi tog då bilen idag fast det inte är långt. Sen vill jag hylla min Fjällräven dunjacka, jag har aldrig vart så varm i hela mitt liv jag kommer ha denna jacka till den bar ahänger i trasor så kanske 30 år till. Jag kommer alltid älska den.



Min djungel

Celiaki är en sjukdom som beror på att man är överkänslig mot ett protein som heter gluten. Gluten finns i vete, och närbesläktade ämnen finns i råg och korn. Gluten aktiverar immunförsvaret (vårt försvar mot främmande ämnen) i tarmen. Immunaktiveringen får många olika effekter i kroppen. En effekt är att tunntarmsslemhinnan blir inflammerad och tarmludden förstörs.

Tunntarmsslemhinnan är i normala fall tätt veckad. Vecken kallas tarmludd. Tack vare tarmludden får tarmen en yta som hos en vuxen är stor som en tennisbana! När man har celiaki förstörs tarmludden. Av tennisbanan återstår då bara serverutan. Skadan syns oftast tydligt om man tittar på en bit av tarmslemhinnan i mikroskop.

Måste tillägga att Lea mår bara bättre och bättre för varje dag nu:-) Och på månda blir det dagis efter ett mycket långt uppehåll. Får se om vi får börja om eller hur det blir. Har även meddelat att hon ska ha gluten kost.
Det är också sjukt mycket att läsa på allt man ger henne nu. För herregud vad det finns fällor.



Freeeeeeeeedag

Idag har vi mamma här då pappa håller på att renovera deras badrum och det stinker stark i huset. Vi har tagit oss en promenad upp på Ica också tog vi en extra sväng. Så skönt att få komma ut en stund.
Nu börjar livet kännas lättare då vi fått en diagnos på Lea, det har vart så sjukt mycket och jag har inte mått speciellt bra. All stress och alla tankar... Men nu går livet vidare:-)

Lea går runt med hela påsen med majskrokar och smaskar på för fullt.

Sen ska vi se skidskytte och bara mysa och ta det lugnt.
Kanske att jag går ut med hundarna en sväng också.

Sjukhus dag

Har vart på sjukhuset från 7-11 idag. blev lite kaotiskt där och vi hamnade fel och hamnade på ett rum och blev sittandes där som frågetecken, men efter 45 min hamnade vi rätt iaf. Och vi hade tur att doktorn ändå kunde fixa så att vi fick göra denna tunntarmbiopsi. Blev lite sur på hon som lurade oss.

Det gick då jätte bra och Lea var super duktig så stolt över henne, klart hon fick en massa kväljningar när slangen skulle ner men hon accepterade läget iaf.

Sen fick ruset släppa vi gick och åt lite frukost sen pratade vi med dietisten som var grymt bra. Där fick man en massa tips och råd vad vi kan ge henne och inte. Även en massa broschyrer och fusklistor som kommer vara mycke bra att ha.

Nu måste vi organisera om i köket så vi får plats med alla nya grejer till Lea och snacka om att det är sjukt dyrt med gluten mat:-(

Svar

Dom ringde från Sunderbyn nu på morgonen och Lea hade haft höga värden på gluten testet, så jag anatar att hon är gluten allergisk:-( Vi ska dit på torsdag morgon kl 7 också ska dom göra en tunntarmsbiopsi, vilket innebär att dom ska gå ner i magen med en slang genom munnen och ta ett prov av tarmen. Hon kommer att få lugnande då. Usch vad jobbigt det känns allt med Lea. Men nu är hon pigg iaf fast hon ätit gluten men ingen välling alls på 1 vecka.

Nu har vi nyss ätit lunch så nu blir det soffmys och Hem till gården.

Fredag

Ingen läkare har ringt om proverna idag heller:-( Usch är så jävla less nu på att vara i denna ovisshet.
Har gjort lite ärenden idag Lea var hos sin mormor och morfar, hon åt som en liten gris där, köttbullar frukt och puffar:-) Sen ville hon bara äta när vi kom hem också:-) Hoppas bara att hon inte kommer kräkas nå mer.
Är ju inte bra om hon äter alldeles för mycket då hon knappt ätit på flera veckor.

Men idag har hon vart pigg och busig och arg var längesen hon var så nu så det kändes bra att ha en liten rabiat donna idag.

Imorgon ska jag följa min mamma på stan en sväng, jag ska förhoppningsvis inte handla nå annat än lite till kylskåpet. Tankade bilen idag och där rök det många pengar fy satan så dyrt det är med bil, men det får kosta för jag vill då absolut inte vara utan. Jag har nu haft körkort i lite mer än 8 år snart dags för nytt och kanske köpa en antirynk kräm för nu börjar man bli till åren haha







Suck

Åhh Lea som var så pigg... Vi låg i soffan och skulle vila då hon helt plötsligt spottar tutten åt h-vete och börjar spy en massa igen.
Nu vill jag verkligen att alla svar ska komma för vi kan inte ha det så här. Lea ska inte behöva må så här, hon är liten och ska busa och ha det roligt. Stackars barn.
Nu vaknade hon efter en kort vila och spatserar iväg. Ska kolla vad mitt lilla gryn vill.

Inge svar

Läkaren vår ringde igår iaf, provsvaren hade inte kommit men hon skulle efterlysa dom och ringa på fredag.
Hon tyckte också att det är bra att vi får i henne näringsersättningen som hennes farmor köpt. Tur att hon gillade den:-)
Idag är hon också rätt piggelin men nu tänker hon nog sova för hon ligger i soffan och himlar med ögonen.

Idag blir vi bara hemma hela dagen iaf.

Fasiken att det ska ta sån tid med dessa prover, jag vill veta nu! Är så sjukt jobbigt att allt är så ovisst just nu.

Kanske lite brunch nu och sen se Hem till gården



Update

På måndag kväll kl 23 åkte vi in till akuten med Lea då hon spydde kaskader under kvällen. Hon var inte uttorkad och i relativt gott skick så vi fick åka hem tur nog.
Väntar fortfarande på alla svar från alla prover, skulle få svar i början av veckan men inte ett ljud än! Lite sur blir jag allt.
Idag har hon vart lite mer som sitt gamla jag, men ändå långt ifrån. Hon äter som en myra. Vilket resulterar i viktminskning skulle tippa att hon tappat ca 2 kg då hon nu väger dryga 9 kg. Det är bara att hoppas att det vänder eller att man får veta om det ligger allergi bakom.
Idag har jag också fått håret färgat kändes bra med tanke på att jag fått en hemsk utväxt.

RSS 2.0