Onsdag

Gårdagen bjöd inte på så mycket, men jag hade iaf ett samtal med Johanna:-) Dom myser på uppe på BB fast hon har ju ont såklart. Vilken skräck förlossning tänk själv att hinna med alla värkar och börja krysta också sen sövas snabbt som attan och göra snitt. Hon är tapper min Johanna:-)

Igår blev det Tacopaj till middag, Lea fick tacoköttfärs, nachochips och sallad. Hon är lite smått tokig i sallad, iag den med grönsakskrydda, äppelcidervinäger och olja. Sen vill hon ju äta rivna morötter med äpple i. Det är ju kalasbra när hon vill äta sånt och inte bara yoghurt.

Höll på att bli en tidig kväll igår också men jag kämpade för att hålla mig vaken och se DH och BB:-) Och Madde blir ju mer läbbig ju mer man ser, ser framemot Annies roast av henne i dagens avsnitt hoho.

Sova

Igår blev det en sån där tidig kväll för mig igen, jag sov middag med Lea ca 1,5 timme och var ju lite nervös att inte kunna somna till kvällen men 19,45 somnade jag när jag nattade Lea hehe. Men vaknade till strax efter 20 gick och la mig i soffan för att kolla TV men somnade lika fort igen vaknade vid 23.30 gick till sängen och fortsatte sova:-) Skönt att få sova av sig ibland.

Lea har fått nå sår vid munnen som jag måste hålla lite koll på, det kan ju vara vad som helst.
Idag blev det bilen till dagis då vi blev väldigt sena iväg det var ett blöjbyte som gjorde att minuterna bara tickade iväg.


Har just sett gårdagens avsnitt av BB på datorn och jag gillar inte den nya Madde och den vidriga Patrik tycker han är riktigt obehaglig usch.

Nu värmer då solen på iaf för det var -18 när jag klev upp.

Välkommen till världen

Min bästa Johanna i hela världen och hennes Thomas har fått sin son nu:-) Jag är så lycklig lycklig lycklig!
Längtar som fan till jag ska åka ner och vara med dom några dagar. Och vi båda har nu gjort kejsarsnitt så jag vet hur hon har det nu, vilken oerhörd smärta.
jag har bara suttit och skakat för att jag är så glad. Väntar nu bara på bilden på gossebarnet... lillprinsen<3

Mys helg

Åh helgen har vart lovely vi har ätit gott, vilat, busat och vart ute. Tyvärr har det blåst ganska mycket så det var ju inte sådär jätte skönt som det kan vara. Lea har härjat vilt och vaknat tidigt och vart uppe sent. Jag skulle kunna vara hur länge som helst i stugan bara vi hade haft rinnande vatten så man hade kunnat duscha. På sommaren går det ju bra då har vi bykehuset iaf. Men man känner sig i stort behov av en dusch efter 3 dagar kan jag lova.

Sen har vi ju ställt om klockan trodde det skulle blir lite besvärligt för Lea men hon somnade ändå kl 19 igår fast då kl var 18, men hon sov inte mkt under dagen så det var ju bra. Sen fick jag väcka henne imorse och hon är så söt när hon sträcker på lillkroppen. Hon blev glad när hon kom till dagis och hade knappot tid att säga hej då till mig. Har nu suttit och filat på vilka veckor hon ska vara på dagis under sommaren för det måste vara inne på torsdag. Var inte lätt jag vet ju inte om/när jag får jobb. men det löser sig nog:-) Man ska inte oroa sig så mkt i onödan.










From snes

Ja här blev det morgon tidigt alldels för tidigt. Vet intye riktigt när Lea vaknade men jag vaknade till 5,55 och märkte att hon dragit från sängen, och vad gör hon när jag hittar henne? Jo såklart sitter ungen och äter hundmat! Usch och blä. Nu har vi ätit frukost iaf och Lea sitter och knaprar på en morot och ritar lite.
Igår var jag ute med sparken här och gled runt hihi älskar min spark det är så roligt och speciellt i nerförsbacke. Var tvungen att bromsa massor när jag drog ner på isen för det gick sjukt fort.

Annars så myser vi mest och jagar Lea tur att det inte är så stort här. Och idag nångång kommer pappa/morfar också och jag gissar på att Lea blir gladare gladast då.

Tyvärr blåser det jätte mycket så det blir nog inte att vara ute, Lea verkar ha ett irriterat öga så då passar vi oss från blåsten.

Nu ska hon till och rita på sin mage, hon har redan gjort händer och ansikte haha

Packa packa

Ja fast nu packar jag ju inte. Vi ska åka upp till stugan idag så då måste man ju packa med sig lite saker.
Jag avskyr att packa ibland är jag organiserad då går det bra men nu är det mesta nerslängt så nu måste jag fundera om jag fått med allt. Lite kläder åt mig och Lea, snuttefilt, snuttekudde (min), snarra, vällingflaska, Leas necessär... Datorn ska med.
Den dag jag blir svinrik *host* då ska jag anställa en packare.
I övrigt ska det bli mysigt att åka upp. Vi ska mysa på isen, sparka och mysa en massa:-)



Orätt

Okej vart ska jag börja? Hmmhmm
Igår läste jag på textTV att en man fått 2,5 års fängelse för våldtäkt mot barn och att han köpt sex av en minderårig pojke! Sen efter det att en man fått 9 år för att han smugglat knark! Vart är rättvisan i detta? Jag blir så sjukt förbannad. Visst tycker jag att det ska vara höga straff på att smuggla knark men det borde vara högre för våldtäkt! Jag vet att alla håller med mig. Och ibland undrar man vad vi har för jävla rättsväsende.

Sen så är jag sjuk IGEN små jävla irriterande förkyldningar med snorig näsa och halsont... Jag drabbas av denna dagissjuka hela tiden känns det som.
Imorgon åker vi upp till stugan iaf, Lea är på dagis på morgonen så jag kan packa ner utan att hon packar upp:-) Och att packa i lugn och ro, sist glömde jag sockar åt Lea.

Hoppas på kanonväder nu i helgen så man kan vara ute mycket, också blir det att laga mat på murikkan det bästa. Mamma har fått köpa en ny eftersom att den gamla blivit förstörd pga slarv inte kul med tanke på att dom kostar en liten slant.

Hej hopp hej då

Helgen

I fredags var vi på överraskningsfest för Ts lillebror Dennis, var en blandning av ungt och gammalt, och jag hade trevligt. Lea var hos sin mormor och morfar och härjade.
Under lördag var det lugnt jag var hos mamma och såg lite längdåkning och skidskytte. Hemma sen såg jag och T filmen Burried som var skitjävladålig!!! Han ligger i kistan hela filmen man får inte se någon annan än han och han ligger och ringer runt till alla för att bli räddad och i slutet dör han för han blir inte räddad. Så den får -10 av 1-10. Skitfilm!
Igår såg jag och Lea skidor igen och myste en massa då hon hade en liten tröttisdag och T åkte ner till Katrineholm igen. Jag tycker det är skönt att vara ensam hemma för då gör jag som jag vill och jag behöver bara laga mat åt Lea.
Men nu är hon på dagis och det gick bra att lämna henne också verkar som om det har vänt nu...



Tidig kväll

Ja igår jag somnade strax efter 20 vilket ju är sjukt tidigt. Lea vaknade till vid 24 och jag trodde att vi skulle upp då men när jag såg vad klockan var så var det ju en lättnad många till timmar att sova.

lea är på dagis nu och jag har haft storkok av nappar och flaskor. Ska snart slänga mig i duschen också.


Vill inte hem

Höll inte på att få med mig Lea hem idag:-) Dom var ju ute och hon åkte rutschkana och sprang runt. När jag lyfte upp henne och sa att vi skulle hem började hon skrika och skulle ner. Nu sover hon ute i vagnen skönt för henne att sova i friska luften. Hoppas hon sover ett tag nu då. Sen ska jag se Hem till gården som jag missade igår det är så spännande nu.

Tjoflöjt

Lämningen gick bra idag också:-) Ja har inte hunnit hnda så mycket mer sen igår kväll precis. Lea vaknade typ 5,30 jävligt tidigt och jävligt jobbigt. Nå hon bökade på i våran säng då iaf så man kunde dra sig lite.
På söndag åker T till Katrineholm på mer utbildning så då blir jag och Lea själva hemma till fredag, förra gången han var iväg var vi ju hos mamma, men så blir det inte nu då hon hae dagis. Sist var hon ju dålig det var i samband med att celiakin visade sig.

Kalas

Vi har vart hos Leas farbror Dennis som fyller hela 20 år idag stora killen nu haha.
Han bjöd på tårta och glutenfria mockarutor till Lea, hon tyckte om dom och mumsade i sig en hel rackare.

Hon somnade direkt vi la oss när vi kom hem eller hon drog i sig sin flarra med välling och sen somnade hon.

Idag hade det gått jätte bra på dagis förutom att hon ställde sig i stolen (tripp-trapp) och ramlade på näsan. Hon fick näsblod samt ett litet blåmärke på kinden. Men hon lärde sig inte av fallet för i nästa sekund stod hon där igen minsann. Vilda tokiga unge som inte har så mycket förstånd.

Snart börjar BB och efter det blir det godnatt



Härligt

Godmorgon!
Lämningen idag gick lika bra som igår:-) Jag blir så sjukt glad alltså. 
Efter att jag lämnat Lea 7,20 tog jag en promenad och kom just in, skönt var det. Är ju så härligt väder nu solen värmer snön ligger vit på marken och allt känns bara toppen då.

Ja Lea har ju fått bästa muggen av Tessan den droppar inget och Lea älskar den redan:-) Den kommer från USA så vet ej om den finns i Sverige.


Mammas lilla busiga gryn igår
Lea gosar med Nilsson som hon fått av farbror Dennis
blir så glad av att se nya bilder och jämnföra med de när hon inte mådde bra. Vilken skillnad och nu börjar hon få lite hull igen:-) Men det är ju inte så konstigt med tanke på att hon vill käka en massa nu.
Potatismos är bland det bästa och även pasta skruvar sen korv går ju alltid ner också.
Nu äter hon så här
Frukost på dagis där hon får gröt eller fil med glutenfria flingor samt smörgås och mjölk. Choklad får dom på fredagar.
Lunch hemma vanlig mat.
Mellanmål frukt och ibland vill hon ha flingor i en skål
Middag vanlig mat det vi äter fast i glutenfri form.
Kvällsmat då blir det en flaska majsvälling som är den ända hon får dricka.
Sen blir det kanske lite emellan lite här och där också.

Finally

Åh äntligen var det DH igen som jag längtat och väntat:-) och efter det BB.

Har vart och handlat idag också blev massa kött, kyckling och annan riktig mat. Så nu behöver ingen vara hungrig här hemma.

Ja nu blir det att gå och lägga sig när man ska upp snart igen känns det som. Tänk om man kunde få ha sovmorgon varje dag, då hade jag vart lycklig. För det kan jag säga att sen Lea kom kom även dessa fantasier och jagandet efter sömn. Har aldrig vart så här fixerad av att sova. Fast nu sover hon ju hela nätter iaf men det tog väl typ 9-10 månader. Och nu vaknar hon ju ibland och vill ha tutte så det bryter ju också av.
Nåja sova får man göra när man är död..

Molo

Ja alltså Molo kläder är helt klart de finaste barnkläderna, hade gärna fyllt Leas garderob med bara Molo men min plånka skriker nej nej nej! Men om jag nu lyckas få ihop lite cash när jag åker ner ska jag köpa nått plagg kanske 2 st för 2 Molo plagg kostar väl som ca 6 st på lindex. Skulle vilka köpa en tunika iaf dom är så sjukt söta!
Älskar när det är lite färg och Lea gillar det också:-) Färgglatt ska det vara hihi.








yeey yeey yeey

Yeey idag gick det super bra att lämna grynet på dagis:-) Hon tulta iväg jag sa hej då hon vände och skulle ge mig en puss sen gick hon igen, inge gråt ingenting. Nu börjar det gå verkligen jätte bra så jag hoppas hon får vara frisk så det inte blir nå mer uppehåll så man får ta flera steg tillbaka igen.

Idag hade jag velat åka till Gällivare för Tessan fyller år men det är lite långt att åka. Men stort grattis iaf.

Har nyss set avsnittet av BB missade det då jag somnade på soffan redan 20,30 och jag brukar verkligen inte somna så tidigt. Missade även En unge i minuten men men så går det när man är tröttmössa.

Ny vecka

Måndag idag och jag har nyss lämnat grynet, det gick rätt bra hon gick med A men sen kom hon på att hon skulle pussa mig så så fick det bli sen blev hon lite ledsen men sa hej då iaf.

Det var då skönt ute idag -5 så det var bara nice med lilla promenaden.

Börjar längta massa till jag ska åka dit ner nu, ska shoppa loss lite då kanske:-) Blir ju Sthlm innan e-tuna och jag ska kolla om jag hittar nån intressant affär, vill ju inte gärna handla på de ställen som finns här. Ska iaf in på NameIt i E-tuna dom har lite andra kläder än de vanliga butikerna.
Så tips mottages gärna på rolig shopping:-)

Viva la snes

Så var man hemma igen, har vart i stugan sen torsdag, var jag och mamma och lilla grynet ja hundarna också såklart. Vi har haft det mysigt som bara den. Igår var vi nere på isen flera timmar och hade det mys, Lea sov hela 4 timmar i sparklådan jag tror hon tyckte det var skönt att få sova i friska luften:-)
Men det var skönt att komma hem också då jag var i stort behov av att tvätta håret haha.

Nu är det ju toppen väder och det ska väl fortsätta så också, är gode skönt att slippa dessa 30 minus hoppas dom inte kommer tillbaka heller.

Får se när man åker till stugan igen är ju så skönt att vara där nu när det är härligare ute.




Lista

Lånad av www.vigan.blogg.se

Lea

Född:  10 augusti 2009
Var:   Mälarsjukhuset Eskilstuna
Tid:  13.06
Födelsevikt:  4185 g
Födelselängd:  54 cm
Huvudmått vid födsel:  36

Namn: Lea
Andranamn: Gullan
Mellannamn: Ahola
Efternamn: Holmgren

Ålder: 19 månader
Namnbetydelse: Lejoninna eller Härskarinna
Nyligen lärt sig: Klättra upp i stolen
Dagis: Sen november, med tyvärr långt uppehåll pga sjukdom, men nu verkar det fungera bra.

Vikt nu: ca 10 kg
Längd nu: 81 cm

Mammagris eller pappagris: Mest mamma men pappa går också bra
Favoritbus: Knycka saker och springa och gömma sig, snurra runt till hon blir yr och inte kan gå
Favoritmat: Korv, köttbullar och det mesta fungerar nu när hon är friskare:-)
Favoritleksak: Inge speciellt, men galet förtjust i hundar av alla de slag.
Favorit tv-program: Ser inte TV
Favoritmusik: Allt, hon börjar även headbanga åt den lugnaste musik

Favoritpersoner: Mormor i alla lägen! Sen kommer vi andra på delad andra plats
Barnvagn: Emmaljunga city cross och en jobbig paraply vagn som heter Babytravel tror jag.
Försäkring: TryggHansa
Blöjor: Libero
Hur många tänder: 12
Storlek på kläder: 86/92
Syskon: Inga syskon och inga på väg heller.
2011

Jäklarns

Råkade sova lite länge på morgonen vaknade 6,55, Lea var uppe med Thomas och Dennis. T skulle inte åka förrän kl 7 så när jag vaknade 6,20 skulle jag bara ligga 5 min. Varför väckte inte karln mig!?
Nåja vi hann iaf göra det vi skulle fast under lite stress.

Nu ska jag bara ta det lugnt under mina 3 timmar själv. Dom är guld värda. Fast jag blir alltid lika upprymd när hon ska hämtas, då saknar jag ju lilla grynet.

Måste kolla vad vi ska hitta på till lunch och middag också.

Flyg

Sitter nu och kollar på flygavgångar:-) Har nattat Lea för ett tag sen och det gick bra, hon är hyffsat lättnattad men ibland gormas det in i det sista men inte idag.
Dagis hade gått bra idag och det har gått bra hela veckan, dom tycker att hon är en fighter när dom är ute, fast hon ramlar och halkar runt så tar hon sig alltid upp trots alla kläder.

Nåja nu kolla vidare på flyg

1 unge i minuten

Kom att tänka på 1 unge i minuten som gick igår, det väckte mycket känslor alltså och just hon som fick göra kejsarsnitt också då det påminde mycket om min förlossning. Min var akut och inte katastrof som för denna tjej jag fick ju vara vaken iaf. Men just denna panik när rummet fylls av läkare och man fattar inget alls och vet inte vad som ska hända.
Tur att dom tog ett snabbare beslut under min förlossning så man hade tid på sig, här verkade dom vänta in i det sista kändes det som.
Tårarna bara rann när jag såg detta program och jag kommer se det i fortsättningen då jag tycker det är spännande och fint:-)







5 dagar

Ja det var 5 dagar och 11 timmar sen jag skrev sist.
Hmm vad har hänt? Jag har målat klart kökssoffan blev 3 varv totalt hade nog egentligen behövts ett varv till men jag blev lite less. Klätt om kökssoffa och stolar har också gjorts.

Igår kom det värsta viruset å datorn och jag trodde den var förlorad men T fixade allt:-) Sen har vi beställt ett riktigt bredband wihoo blev Comhem 25mb, blir nog mkt bättre än det mobila. Men det är ju bra att ha det också om man ska iväg typ till stugan som det blir i helgen.

Och i maj ska jag åka ner till min älsklings Johanna och Hilda, ska bli jätte roligt att få åka iväg några dagar. Thomas tar pappaledigt och stannar hemma med trollet:-) Blir kul för mig att få lite egentid och kul för Thomas att vara med Lea och få lite "semester" från jobbet.

Idag blir det Luleå en sväng för att handla lite.



Så är det

Glutenintolerans är en ganska vanlig allergi som drabbar ca 4 av 1000 barn.  Beroende på vilket sädesslag det handlar om är glykoproteinet antingen gliadin (vete), secalin (råg) eller hordein (korn). När något av dessa ämnen intags av en glutenintolerans person bildas antikroppar och immunförsvaret startas för att skydda kroppen. När immunförsvaret startas bildas en inflammation i tarmen som skadar slemhinnan så att näringsupptaget blir försämrat.

Provsvar

Dom ringde nyss från Sunderbyn och provsvaren på Leas biopsi har kommit och hon har Celiaki, alltså glutenintolerans. Vi var ju redan klara med detta men ändå skönt att få den sista bekräftelsen. Vi skulle få en kallels snart igen för att kolla hur det går och prata mer med Leas dietist.
Känns ändå lite konstigt att Lea har en sjukdom hon kommer bära med sig resten av sitt liv, men med rätt diet behöver hon inte vara sjuk iaf. Och jag är glad att hon är så pass liten än så hon inte vet vad hon missar. Fast man kan ju göra allt med produkter utan gluten, men hon kommer ju aldrig kunns käka en flottig pizza tex.

Har vart och lämnat bilen hos doktorn så får se när den blir klar. Och på en stund hämta lilla monstret, fy satan vad hon klättrar nu man får lägga ner allt på golvet för annars hänger hon väl i taklampan snart. Voi voi

Vansinniga mamman

Igår gjorde vi en snögubbe ute Lea tyckte den såg knasig ut med all rätt.
Idag har vi gjort iväg med energi på Leos och imorgon väntar dagis. Hon har mycket energi och är pigg igen. Börjar bli less på att hon inte är frisk nå längre perioder och nu äter hon dåligt igen och jag blir vansinnig att hon bara stoppar fingrarna i munnen och spottar ut! Vad fan ska man göra för att hon ska äta? Tror jag har provat allt i hela världen men inget hjälper.

Imorgon ska även bilen lämnas in svärmor hämtar mig från volvo och mamma skjutsar mig att hämta bilen så det blir ju bra iaf.

Har storstädat badrummet idag också behövdes mycket mycket. Så efter denna fartfyllda dag med bråkig unge är min energi i botten just nu.




RSS 2.0