Idag

Morgonen denna dag började med att jag och Lea åkte upp till affärn och handlade lite, sen åkte vi hem och gjorde en Tacopaj. Lea hjälpte sin mamma en massa hon är så duktig. Sen kom Madde och Mercan på lunch var trevligt:-) Jag träffar folk sällan då jag är sjukt dålig på att ta mig ut. Speciellt under vintern då det är jobbigt att klä barn klä av in och ut ur bilen osv.

Sen såg vi handbollen som gick taskigt. Men vi hejade så gott vi kunde.

Avslutade kvällen med I rymden finns inga känslor och den var galet bra. Nu sover alla hemma hos oss utom jag.
Tycker det är skönt att sitta uppe helt själv och bara vara ibland. Nu är det VM after dark så bye bye

Åter

När vi kom hem från Sunderby sjukhus idag så somnade Lea ganska snabbt och sov ganska länge hon var alldeles slut efter blodprov och klämningar och känningar. Läkaren ringde vid 15,30 och sa att provet på blodvärdet var förstört att blodet hade koagulerat och att vi skulle komma tillbaka så fort vi kunde för att ta ett nytt.
Så vi åkte upp igen och tur nog räckte det med ett stick i fingret för att samla ihop hennes dyrbara droppar med. Så nu hoppas jag att vi får ett svar om blodvärdet imorgon.
Madde ska komma hit på lunch imorgon blir skönt att få prata av sig med henne:-)

Snart ska jag se Djävulen bär prada och chilla lite efter denna hektiska dag. Vill bara att min favvo tjej i hela världen ska bli piggare nu....

Och imorgon ska vi se handboll minsann semi Swe-Fra.... Jag gillar inte Frankrike och deras spelsätt har aldrig gjort det så jag kommer nog bli lite irriterad.
Nu börjar filmen, och första reklamen blir det att borsta tänderna och ta på min nattlinnet:-)

Sunderbyn

Nyss hemkomna från Barn på Sunderbysjukhus. Har träffat sjuksköterska, läkare också har dom tagit ännu fler prover på Lea. Läkaren tyckte att hon var mager och att magen var uppblåst. Ännu vet vi inget mer utan nu är det bara att invänta alla svar för att få besked om vad som är fel om det nu är något. Hon vägdes också 9300g visade vågen det känns inte riktigt klokt!
Usch jag vill bara ha alla svar nu! Jag vill inte gå och fundera mer på vad det kan vara. Nu ska jag och Lea mysa i soffan iaf...

Lea har ett plåster på armen och hon är mäkta stolt över det iaf, fint är det blått med lite djur på:-)

Svar och svar

Nyss har vi fått i oss middag, blev korv och makaroner och Lea åt riktigt bra. Imorse åkte vi till VC och lämnade kissprovet och det var ingen urinvägsinfektion. Sen ringde Leas läkare och hon har dåligt blodvärde ca 30 för lite:-( Inga svar hade kommit på de andra testerna. Så imorgon ska vi in till Sunderbyn och Barn för nya tester och kontroller. Men vi visste ju att något är fel.
Jag är sjukt orolig för min lilla tjej och jag hoppas att det inte är något allvarligt och att hon är okej snart igen.


Long time no see

Kollar handbollen det går ju inge vidare denna match! Men men vi har ju en semi att se fram emot.
Man saknar handbollen när man kollar är nu 10 år sen jag slutade efter att jag hade spelat 10 år. Tänk om jag hade fortsatt då hade jag spelat i 20 år nu, och den tanken gör att jag känner mig gammal haha.

Har knappt vart vid datorn senaste veckan. Hela förra veckan var vi hos mamma när T var borta och Lea är dålig sen en tid tillbaka. Hon äter knappt och har blivit mager och rätt slö.
Vart på BVC och träffat Lena idag för att mäta och väga 79 lång och endast 9560 g med kläder på:-( i aug på 1 års kontrollen vägde hon 10,1. Så nu måste vi börja med massa fett i mat och allt man får i henne, fet yoghurt grädde och smör och olja.
Sen träffade vi läkaren också som kollade på henne och sen fick vi ta en massa prover som vi nu ska vänta på svar om. Hoppas på bra svar!
Nu ska hon även ha en påse fastklistrad som ska samla upp pink som jag ska och lämna in imorgon till Labb.
Jätte jobbigt när det är så här men jag hoppas hon blir pigg och får tillbaka lite hull snart. Hon ser verkligen ut som ett undernärt barn man ser alla revben och allt och magen är som en ballong.
Vi ska även sluta med fullkornsvälling och återgå till bebis välling för den är skonsammare mot magen, om hon nu inte är allergisk mot nå.

Home alone

Thomas har åkt och kommer hem på fredag så jag och Lea är ensam hemma:-) Vi har haft en mysig kväll och kollat på tv amazing race och Solsidan som äntligen har börjat igen.

Vi har även städat idag, lite jobbigt att bära Lea samtidigt som man dammsuger men det gick.
Imorgon åker vi till mamma, då vi äntligen ska se handboll tillsammans var flera år sedan och som jag längtat att ha någon att diskutera och gasta med. Får se hur länge vi blir där men kan nog hända att det blir nån dag då det blir trist att vara hemma själv flera dagar.

Min förkylning har börjat släppa nu också men Lea har blivit snorig men verkar inte hängig iaf.


Tror ni hon kan vara nå busig



Troll tjejen

Underbart

Att vara förkyld? Nä skulle inte tro det va!
Har just sett skidskyttet och Lea ligger och sover här brevid.
Igår kom mamma hit på besök och med nässpray och sen kidnappade hon Lea så jag fick vila, guld värt.
Sen blev det att hämta Lea också fick vi middag. Idag ska vi äta hos Leas farmor jag hade helst inte velat gå genom dörren när det är så sjukt kallt.

Idag är det 2a svenska matchen i detta VM blir kul och spännande, men har glömt att kolla vilka dom möter idag.

Jo Lea fick måla läppstift själv igår och det döljer sig en liten talang minsann eller?





VM är igång

Självklart har jag sett matchen, spelet var sisådär men vinst iaf.
Väntar med spänning på alla andra matcher.

Vi har vart hos min bror med familj idag, Lea var mest impad av alla hundar och när dom skällde så det skar i öronen blev Lea som gladast hmm knäppis.
Men imorgon blir hon hemma från dagis då hon är skapligt dålig i kistan, hon åt inte heller sin kvällsvälling vilket är väldigt sällsynt inte ens en enda slurk tog hon.
Får se när hon vaknar inatt/imorgon och hur det är i lilla blöjsingen då, så himla jobbigt at hon alltid blir så dålig när tänder är på väg igenom.

Och jag själv är snorig och halvkrasslig har lyckats få ut lite ur nässprayet man ser att det finns kvar i flaskan men det vill inte ut:-/

Till veckan har jag tänkt att låna mammas flickor fast en åt gången för att komma ut på prommis med grannen det blir bra träning för dom. Och skönt för mig, mamma får låna min flicka då:-)



Lilla Cinja<3 Bolltokig mysig och kullerbyttande hund



Maja alias Majsan <3 Keltokig och skrikande hund som vill vara i centrum alltid





Snorig

Ja snoret halvrinner ur snoken lite trist.
Lea härjar på hade hoppats på att hon skulle ha sovit lite längre då vi ska hälsa på hennes kusiner idag. Hon kanske somnar i bilen.
Idag hade dom städat ut julen på dagis och ätit popcorn Lea skulle ge ett annat barn popcorn och då blev hon biten i fingret så hon blev lite ledsen. Sen är hon ju ledsen då hon inte får ha tutten när hon vill. Men jag tycker det är bra att hon avvänjs från den lite.
2 morgnar i rad nu har hon fått så full blöja att det ja runnit ut en massa, så vi har gjort morgon redan vid 5 halv 6 hoppas att det inte blir så imorgon bara. För Lea blir ju trött tidigare då, idag somnade hon till i vagnen när vi gick.
Nu sitter hon i fåtöljen och leker med en liten lapp hehe.

Nu börjar jag vara lite hungrig skulle behöva fixa till något, har en sån period nu att fantasin är dålig och det är inte kul att laga mat.



Lea ville prova sin dockvagn hos mormor



Äter yoghurt med korv, hennes egna påhitt men hon åt iaf

God Dag

Lite kallare idag men det är väl för att jag måste använda bilen idag och vi har ingen motorvärmare:-(
Lämningen idag gick bra, hon fick ha sin snutte och tutte och sitta med några andra barn plus fröken och mysa i soffan, hon grät när jag gick men jag hörde att det slutat innan jag fick på mig skorna.
Sen har dom märkt på dagis att Lea börjar gråta när någon säger mamma, det är ju inte så roligt för det är ju et ord som används en hel del av de små då det är det ända dom kan.

Snart ska vi klä oss och åka mot mamma hon ska ha Lea en stund då jag har ett ärende:-)

Igår hjälpte jag min svärmor att färga håret, jag frågade om hon var riktigt säker på att hon ville bli mörk och det ville hon. Jag sa att du kommer göra det ljust igen.... Nå jag träffade henne när jag och Lea gick från dagis och gissa vem som hade satt en blekning i håret? Hon tyckte det var för mörkt hehe hon är lite tokig ibland.



Vardag igen

Måndag och Lea är på dagis, hon blev ledsen när jag gick som vanligt men hon vinkade iaf:-)

I fredags var jag och mamma på bio och såg Änglagård när vi skulle sätta oss på våra platser hade en kvinna ställt 2 drickor och en popcorn på ena stolen, hennes sällskap sa åt henne att flytta sina saker för att det var våra platser, då säger hon - Men filmen har ju inte börjat! Han säger åt henne igen och hon säger samma sak igen. Han skäms det ser man och jag och mamma tittar bara på varandra och gapar. Hon kunde väl ha ställt sakerna på hennes plats om hon nu ville stå till filmen börjar.
Sen blev även bilen inlåst i ett garage, där vi parkerat. Vi fick ringa en jävla massa samtal innan vi kom dit vi skulle. Stod ett nummer på porten ringde dit blev hänvisad vidare inget svar ringde tillbaka fick ett annat nummer. Stod att det kostade 400 kr att få det upplåst men det kostade 500. Jag var så irriterad och upprörd och frös om fötterna, tur jag hade min nya fjällis iaf så jag inte frös i övrigt.

I lördags var vi på Leos, Lea älskar att vara där hon springer runt och härjar som en liten toka. Hon satt t.o.m stilla i kundvagnen när vi handlade efteråt:-)

Igår var vi bara hemma, hade lite besök och jag kollade en massa skidåkning och skidskytte.

Snart drar handbolls VM igång och då sitter jag bänkad kan jag lova.

Och på söndag drar T söderut för kurs i Katrineholm.



Kallt

Nyss uppstigna, skönt att Lea sovit lite längre idag. Jag har en period att jag känner mig så trött. Tror att det kan bero på att det är så mkt kallt och att man är ute så lite. Nu håller Lea på att gräva ut ett gammalt lypsyl som hon smörjer sina kinder med och även mina, vi ser ut som 2 flottisar.
Hon älskar lypsyl och förstör varenda ett hon hittar.

Igår städade vi bort julen, det är så mysigt att plocka fram allt men lika skönt att få plocka bort också. Så nu har vi ett tomte fritt hem. Har haft ganska mycket tomtar för Le tycker dom är roliga när hon får syn på en gör hon roliga ljud och blir exalterad.

Mitt paket jag väntar ska ha kommit fram enligt posten men jag har inte fått någon avi och idag kommer det väl ingen post heller och imorgon är en röd dag:-( åhh så tråkigt att behöva vänta.





¤&)(/#£{

Usch så seg morgon jag har sovit skit dåligt inatt, hade så ont i magen. T skulle ha åkt till Kvikkjokk för jobb men det var alldeles för kallt så han blev hemma lite extra länge på morgonen så Lea var uppe med honom. Sen när jag gick upp kollade vi lite TV också somnade vi i soffan, skönt.

Idag tror jag att min nya vinterjacka anländer:-) Har ju en men den är så kall när det blir under 15 minus, så nu har jag köpt en rejäl en planen är att ha den jackan i en evighet eftersom den kostade lite pengar.

Idag ska vi bara vara hemma hade behövt städa och få bort julen nu är jag less på tomtar men jag orkar fan inte. Hade jag vart själv hemma hade det gått bra men när man har en Lea som "hjälper" till bör man vara 2.

Nytt år nytt hej

Dåligt med uppdatering här, har haft fullt upp med annat och när jag väl har tänkt skriva nå har det gått så förbaskat segt att öppna upp Blogg.se så jag har gett upp. Men så är det väl när man har mobilt det fungerar inte alltid så bra.

Nytt år iaf skippar alltid nyårslöften. Får se vad detta år har att erbjuda känns som om det blir mycket blandat. Hoppas mest på bra saker typ ett jobb kanske? Vill att Lea ska må bra och ha det roligt det är det viktigaste. 2 av hennes hörntänder har nu spruckit igenom och hon har blivit lite gladare men då börjar väl dom andra spricka igenom så hon får ont av dom, eller så kan man ju hoppas att hon blivit härdad och inte märker av dom.
Hon får det alltid så jobbigt när det kommer tänder stackarn.

Nyår firades uppe i stugan och jag festade till det, var skapligt många månader sen sist. Vid halv sex på morgonen tog jag sparken hem till våran stuga från grillkåtan, kändes som om jag sparkade i 400 km i timmen men skulle inte tro att det gick fortare än 4 kanske haha:-) Tappade båda fotstöden till sparken men hitta dessa dagen efter 1 låg på våran gård och det andra vid grillkåtan där jag var upp i en snödriva.






RSS 2.0